Clicky

Генно инженерство

Генно инженерство

 - Много гореща тема
Вие сте тук: Популярни теми >> Генно инженерство

Генно инженерство – гореща тема!
Генното инженерство е гореща тема в законодателната и изпълнителната власт на правителството на САЩ. Времето ще покаже колко посветени ще са САЩ по отношение на абсолютната забрана на човешкото клониране.


Генно инженерство – позицията на правителството на САЩ
Генното инженерство си е проправило път до Capitol Hill. На 31 юли 2001 г., Камарата на Представителите прие закон, който забрани клонирането на хора не само за репродукция, но и за медицински цели и изследвания. Закона за забрана клонирането на хора от 2001 г., спонсориран от конгресмените Уелдън (R-FL) и спонсориран съвместно от повече от 100 представители, беше приет от двете партии, гласуване от 265 162 „за”. Законът прави незаконно да: "1) се извършва или да се опитва да се извърши клониране на хора, 2) се участва в опит за извършване на клониране, или 3) се дава или получава продукт на клониране на хора за всякакви цели." Законът също така предвижда наказание до 10 години лишаване от свобода и не по-малко от $ 1,000,000 при нарушаване. Същият законопроект, спонсориран от сенатор Броунбък (R-kS), в момента се обсъжда в Сената.

Белият дом също така се противопоставя "на всеки и всички опити за клониране на човешко същество; [Те] се противопоставят на използването на техники с трансфер за клониране на човешки соматични клетки независимо дали за подпомагане на човешката репродукция или за разработване на клетъчна или тъканна терапия"


Генно инженерство – проблемите
Има много аргументи против генното инженерство, включително установени проблеми с безопасността, загуба на идентичност и индивидуалност, както и човешкото многообразие. С терапевтичното клониране не само се прилагат по-горните въпроси, но трябва да добавите и всички морални и религиозни въпроси, свързани с умишленото убиване на човешки ембриони. Може би най-голямата грижа за всичко това е, че човекът ще стане просто още едно изкуствено нещо. Както и при други направени от човека неща, дизайнерът "стои над [своя дизайн], не като равен, но като по-добър, оформяйки го по волята си и творческата си сила." Клонираното детето ще бъде дехуманизирано. (Виж, Леон Кас, Предотвратяване на един нов свят: защо трябва да забраним клонирането на хора сега, New Republic Online, 21 май, 2001.)


Генно инженерство – последни мисли
Генното инженерство води до това човека да узурпира Бога като всемогъщ създател и дизайнер на живот. Детето няма повече да бъде смятано за благословение от Бога, а по-скоро продукт, произведен от учен. Човекът ще бъде създадено същество от човека. Въпреки това, човек винаги е била предназначен да бъде същество, създадено от Бога, в Неговата безкрайна любов, мъдрост и слава.

Научете повече сега!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.




Следвайте ни на:




English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Популярни теми

Проект за човешкия геном
Етика на клонирането
Произход на Хелоуин
Про-аборт
Нов световен ред
Пророчеството на Нострадамус
Генно инженерство
Предимства и недостатъци на изследванията на стволови клетки
Историята на Великденския остров
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Генно инженерство to My Google!
Add Генно инженерство to My Yahoo!
XML Feed: Генно инженерство
Популярни теми Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutPopularIssues.org, Всички права запазени.