ДСБ ще внесе промени в закона за ГМО
ДСБ ще внесе промени в закона за ГМО / netinfo

ДСБ ще внесе промени в закона за ГМО, които да запазят рестриктивния характер на българското законодателство по отношение на генномодифицираните организми. Това обяви в Стара Загора депутатът от Синята коалиция Иван Иванов. Според него трябва да бъде запазена забраната ГМО да се отглеждат на открито, защото може да заразят другите биопродукти.

„В интерес на България е законът да има рестриктивен режим и да защити българската биопродукция и земеделските продукти, които представляват нашата възможност да стъпим на европейския пазар", каза още Иван Иванов.

Той коментира и посещението на премиера Бойко Борисов в Турция.

„Демократи за силна България приветстват постигнатите от министър-председателя Бойко Борисов договорености в Турция в областта на енергетиката", каза Иван Иванов и посочи като пример споразумението за построяване на нова газова връзка между Турция и България, която ще бъде елемент от газопровода „Набуко".

„Приветстваме изказването на премиера Борисов да няма партии посредници в междудържавните отношения между България и Турция. Но според нас трябваше да бъде поставен и въпросът за тежките нарушения, които се правят в турската страна, когато се извършва гласуване за Българско народно събрание", коментира още Иван Иванов.